Pratite nasfacebook
Autobusni kolodvori
dot Osijek060/353 - 353
dot Sl.Brod060/310 - 310
dot Požega060/330 - 330
dot N.Gradiška060/323 - 323
dot Pakrac034/411 - 344
dot PJ Zadar023/302 - 768
Cijena poziva prema 060:
Iz fiksne mreže: 1,74 kn/min (uključen PDV)
Iz mobilne mreže: 2,96 kn/min (uključen PDV)
HT d.d. Savska cesta 32 Zagreb, tel. 0800 1234

O nama

....................................................................................................................................................................
APP d.d. svoje početke bilježi 1946. godine, kada je u Požegi osnovana Autostanica u sastavu Slavonskog Autopoduzeća u Osijeku čime je započet organizirani cestovni prijevoz putnika prema drugim mjestima u Slavoniji koji se obavljao kamionima prilagođenim za prijevoz putnika.
 
Od 1948. godine Autostanica postaje samostalna, te dobiva ime Kotarsko autosaobraćajno poduzeće Slavonska Požega, koje je kupilo i tri rabljena autobusa, te je po prvi put otvorena redovna linija Požega - Zagreb.
 
Krajem pedesetih godina prošlog stoljeća poduzeće mijenja naziv u Autosaobraćajno poduzeće Slavonska Požega, te pod poznatom kraticom ASP posluje sve do 1995. godine.
 
U navedenom razdoblju poduzeće se od malog lokalnog prijevoznika etabliralo u vodeće ime u prijevozu putnika i robe na području bivše Jugoslavije, te je proširilo poslovanje i izgradilo autobusne kolodvore u Požegi i Novoj Gradiški kao i vlastiti servisni centar u Požegi.
 
Promjene u političkom i gospodarskom životu, raspad Jugoslavije i agresija na Republiku Hrvatsku znatno su utjecali na poslovanje ASP-a u početku devedesetih godina prošlog stoljeća, što je rezultiralo i velikim teškoćama u poslovanju, pa i otvaranju stečaja 1992. godine, koji je rekordno brzo završen iste godine, te je poduzeće uz organizacijske i tržišne promjene nastavilo poslovati. Jedna od organizacijskih promjena bilo je i napuštanje sektora prijevoza roba, odnosno teretnog prometa pa se poduzeće od tada ne bavi navedenom djelatnošću.
 
Kako je novi Zakon o trgovačkim društvima nalagao, poduzeće se 1995. godine uskladilo s istim, te biva ustrojeno kao dioničko društvo sa svim pripadajućim organima i načinom poslovanja kao i s novim imenom Autoprometno poduzeće d.d. Požega, poznato pod kraticom APP.
 
Od navedene godine društvo se prilagodilo tržišnom načinu poslovanja te bez velikih pretvorbenih promjena, kao u ostalim poduzećima, započinje rast koji ga je u slijedećih 10 godina ponovo doveo u sam vrh prijevoza putnika u Republici Hrvatskoj.
 
Uz osnovnu djelatnost svog poslovanja, javni prijevoz osoba u javnom linijskom i povremenom cestovnom prijevozu, kako domaćem i međunarodnom, APP d.d. obavlja i turističke usluge (prodaja turističkih i putnih aranžmana, iznajmljivanje, autobusa, prodaja avionskih karata, te razne druge turističke usluge…), trgovinu, te servisne usluge gospodarskih vozila u vlastitim servisnim radionicama u Požegi i Slavonskom Brodu, ukupne površine preko 20 000 m2.
 
Također postoji i suvremena termolakirnica u prostoru servisnog centra u Požegi, koja omogućava pružanje usluga za vlastite potrebe, ali isto tako i za pružanje usluga ostalim gospodarskim subjektima.
 
Većinski vlasnik APP-a d.d. je tvrtka Autotrans d.o.o. iz Rijeke, te je u uskoj suradnji s navedenom tvrtkom spektar usluga koje nudimo daleko veći.
U nastojanju prepoznatljivosti tvrtke u svim segmentima poslovanja posebna se pozornost posvećuje obnovi voznog parka i ostalih pratećih sadržaja koji će označiti kvalitetniji proizvod naših usluga, približavanje korisnicima, intenzivan razvoj i pozicioniranje tvrtke na zahtjevnim tržištima u zemlji i inozemstvu.
 
APP d.d. trenutno ima 160 autobusa renomiranih svjetskih proizvođača, kao što su Setra,  Mercedes, MAN, Neoplan i Iveco.
Autobusima naše tvrtke godišnje se prijeđe preko 11.000.000 kilometara u svim oblicima cestovnog prijevoza.
 
Tvrtka ima 362 zaposlenika u svim sektorima poslovanja, te je cilj i nadalje rast broja radnika i broja kilometara, odnosno rasta prihoda kroz konstantno djelovanje na kvaliteti pružanja usluga s osobitim naglaskom na sigurnost korisnika.
 
Službenik za zaštitu osobnih podataka je Roberta Rokić Rožman, dipl.iur., e-mail: app@app.hr.